با استفاده از رويكرد “علم-فناوري-جامعه و محيط زيست” و استفاده از زمينههاي اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي ميتوان مفاهيم و نظريههاي شيمي را در قالب تجربههاي يادگيري جديدي به دانشآموزان ارائه كرد.
استفاده از رويكرد زمينه-محور در آموزش شيمي سبب شده است تا مفاهيم ارائه شده از جذابيت بيشتري برخوردار بوده و دانشآموزان با ملاحظه كاربرد عيني مفاهيم آموخته شده در زندگي واقعي، انگيزه و رغبت بيشتري براي مطالعه شيمي نشان دهند. چندين راهبرد براي آموزش زمينه-محور شيمي وجود دارند كه بيشتر آنها بر اساس راهبرد “نياز به دانستن” طراحي شده است. اين راهبرد منطبق بر رويكرد حل مسئله بوده و هدف اصلي آن”يادگيري معني دار” شيمي است. برنامههاي درسي متعددي بر پايه آموزش زمينه-محور شيمي در برخي از كشورها به مورد اجرا در آمده است .
در برنامههاي درسي زمينه-محور شيمي، از موضوعهاي متنوعي در زمينه محيط زيست، مسائل اجتماعي و غيره براي تدوين محتواي آموزشي استفاده شده است. در اين برنامه تلاش شده است تا بين مفاهيم و نظريههاي شيمي و پديدههاي موجود در زندگي واقعي دانشآموزان ارتباط برقرار شود و شكافهاي موجود در برنامههاي درسي سنتي مرتفع گردد. در اغلب اين برنامهها از راهبرد حل مسئله استفاده شده است و تجربههاي يادگيري دانشآموزان بيشتر بر اساس ارتباط مفاهيم شيمي با زمينههاي واقعي زندگي آنها سازماندهي ميشود. پژوهشهاي متعددي در رابطه با بررسي اثر بخشي آموزش زمينه-محور موضوعهاي مختلف شيمي صورت گرفته است. نتايج بررسيها نشان داد كه دانشآموزان از دوره آموزشي زمينه-محور بسيار راضي بوده و اين رضايت و علاقه بيشتر به دليل انجام فعاليتهاي متنوعي همچون انجام پژوهش در رابطه با نقش شيمي در رويدادهاي اجتماعي و زندگي روزمره، جستجوي اينترنتي اطلاعات، بحث كلاسي، استفاده از فعاليتهاي ايفاي نقش و بازي در برنامه درسي بود. در اين بررسيها مشاهده كردند كه علاوه بر افزايش انگيزه دانشآموزان نسبت به مطالعه شيمي، باورها و نگرشهای آنها نسبت به اين علم تحت تأثير قرار گرفته و اغلب دانشآموزان معتقد بودند كه علم شيمي نقش مهم و تعيين كنندهای در جامعه، صنعت، اشتغالزايی، تأمين رفاه و تصميمگيریهاي زندگي دارد. اين پژوهشها بر اثربخشی بالاي يادگيري مادامالعمر شيمي در افزايش سواد علمي دانشآموزان، ارتقای رشد تحصيلی، افزايش انگيزه براي مطالعه عميقتر شيمي، بهكارگيری آموختهها در زندگي روزانه، تصميمگيريهای شخصي و نيز كسب نگرشهای مثبت نسبت به علم شيمي براي حل مسائل اجتماعی (از جمله آلودگي آب و هوا، اثرات گلخانهای، تغذيه سالم، بهداشت عمومی، سلامت، بازيابی مواد مصرفی، تأمين انرژی و غيره) تأكيد دارند.