شیمی کنکور

شیمی کنکور چیست و چگونه می‌توان شیمی کنکور را 100 زد؟

img
 

شیمی کنکور؛ سخن اولیه

مخاطبان ما کسانی هستند که برای کنکور آماده می شوند و در حال انتخاب درس های مهم و غیر مهم خود، با توجه به ضریب درس مربوطه هستند و برنامه ریزی می کنند تا هر درسی را چگونه مطالعه کنند.

اگر شما هم جزء کسانی هستید که درس شیمی جزء درس های ضریب دار و مهم در کنکور شما محسوب می گردد پس به مطالب عنوان شده زیر توجه نمایید تا شما را در برنامه ریزی و رسیدن به هدفتان در شیمی کنکور در حد توان راهنمایی کنیم.
شیمی ترکیبی از مطالب محاسباتی و حفظی است؛ در کل داوطلبان شیمی کنکور و در کل کنکور، به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته اول داوطلبانی که محاسبات آنها قوی است و دسته دوم داوطلبانی که حفظیات آنها قوی است. در ابتدا شما باید بدانید که جزء کدام دسته از داوطلبان هستید و در کدام گروه قرار دارید؟ حفظی ها یا محاسباتی ها
در ادامه باید روی نقاط قوت خود تکیه کرده و هم زمان روی نقاط ضعفتان تمرکز بگذارید و آنها را تقویت کنید. به این مفهوم که اگر به عنوان مثال شما جز دسته داوطلبانی هستید که مسائل محاسباتی را به خوبی حل میکنید و در مطالب حفظی ضعف دارید باید 40 درصد زمانی را که برای شیمی کنکور در نظر گرفته اید برای یادگیری مطالب محاسباتی صرف کرده و 60 درصد زمان خود را به مطالب حفظی اختصاص دهید تا با این کار روی نقاط ضعف خود تمرکز بیشتری گذاشته و آنها را نیز به نقطه قوت خود تبدیل نمایید. توجه داشته باشید که درصد ها و عدد های ذکر شده با توجه به توانایی شما تغییر می کنند و درصدهای 60 و 40 برای زمان شما به صورت تقریبی بیان شده است.
مطلب آخر این بخش این است که شما بهترین مشاور برای خود هستید زیرا هیچ فردی به اندازه خودتان نسبت به شما شناخت ندارد بنابراین سعی کنید با خود صادق باشید و نقاط ضعف خود را قبول نموده و روی آنها تمرکز نمایید.
آرزوی شیمی لند موفقیت شماست.

 

شیمی کنکور؛ شاخه های شیمی کنکور

قبل از هرچیزی باید درباره شیمی بدانید این است که شیمی مطالعه ماده ، خصوصیات آن ، چگونگی و چرایی ترکیب یا جدا کردن مواد برای تشکیل مواد دیگر و نحوه تعامل مواد با انرژی است. بسیاری از افراد ، شیمی دانان را به عنوان دانشمندان دارای روکش سفید می دانند که مایعات عجیب و غریب را در آزمایشگاه مخلوط می کنند. اما واقعیت این است که همه ما شیمی دان هستیم. شناخت مفاهیم اساسی شیمی تقریباً برای هر حرفه ای مهم است. شیمی بخشی از همه چیز در زندگی ما است.

هر چیزی که فکرش را کنید از ماده تشکیل می شود، حتی بدن خود ما. شیمی در هر کاری که انجام می دهیم دخیل است ، از رشد و پخت و پز مواد غذایی گرفته تا تمیز کردن خانه ها و اجسام تا راه اندازی یک شاتل فضایی. شیمی یکی از علوم تجربی است که به ما در توصیف و توضیح جهان خود کمک می کند.

معرفی گرایش‌های رشته شیمی در دانشگاه

گرایش‌های موجود در دوره کارشناسی شیمی به طور معمول در دو رشته عمده شیمی کاربردی و شیمی محض تقسیم‌بندی می شود.

برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی، فارغ التحصیلان دو رشته ذکر شده ( شیمی کاربردی – شیمی محض)، امکان ادامه تحصیل در چندین رشته شامل: شیمی معدنی ، شیمی آلی، شیمی فیزیک و شیمی نانو را دارند.

در صورتی که فارغ التحصیل رشته شیمی کاربردی باشید؛ علاوه بر رشته‌ها و گرایش های ذکر شده، در رشته شیمی کاربردی برای مقطع کارشناسی ارشد امکان ادامه تحصیل را نیر دارید.

معرفی بیشتر رشته‌ها و شاخه‌های شیمی

1-شیمی فیزیک: هدف از این رشته، حل مسائل شیمی با کمک فیزیک است. در واقع از فرمول‌ها و مبانی فیزیک برای حل مسائل و مبانی اتمی، شیمیایی و مولکولی موجود در شیمی استفاده می‌شود.

2-شیمی آلی: به این نوع از علم شیمی، شیمی هیدروکربن‌ها نیز گفته می‌شود. هدف از این شاخه علم شیمی این است که تمام واکنش‌ها و فرآیندهایی که امکان دارد برای ترکیبات هیدروکربنی اتفاق بیفتد را دنبال کنید.

3-شیمی معدنی: این دسته و گرایش از شیمی در خصوص کانی‌ها است و فرآیندها و واکنش‌هایی که امکان رخ دادن بر روی کانی‌ها را دارد؛ بررسی و مورد مطالعه قرار می دهد.

نکته: در واقع شیمی معدنی و شیمی آلی را می توان به نوعی مکمل یکدیگر معرفی کرد. به دلیل اینکه شیمی آلی فقط بر روی ترکیبات عنصر کربن متمرکز است و برعکس آن، شیمی معدنی بر روی هر ترکیبی که مورد مطالعه و بررسی شیمی آلی نباشد.

4-شیمی تجزیه: تعریفی که برای این نوع و یا شاخه از علم شیمی مطرح می شود به این صورت است که:

” علم شناسایی و جداسازی، به منظور کسب اطلاعات از سیستم های شیمیایی“

برخی از شیمی‌دان‌ها و کسانی که در این رشته فعالیت دارند بر این عقیده هستند که شیمی تجزیه، در واقع کاربرد علم شیمی است. دلیل ارائه این مطلب و نظر این است که شیمی تجزیه، در اکثر علوم دیگر هم وارد شده است. به طور مثال: نفت، بیولوژیک و… به همین دلیل شیمی تجزیه یکی از محبوب‌ترین و پرکشش‌ترین شاخه‌های علم شیمی است.

img

چگونه شیمی کنکور را صد در صد بزنیم؛

شيمی کنکور درسي حفظي مفهومي محاسباتي است.يعني تركيبي از حفظيات،مفاهیم و مسأله

براي قسمت هاي حفظي و مفهومي بهترين منبع شما خود كتاب درسي هست چرا كه طراح ها بعضي مواقع عيناً از خود متن كتاب و يا تمرين هاي كتاب سوال طرح ميكنند.

درس شيمي سومين درس در دفترچه اختصاصي رياضي (تست 201 تا 235) و چهارمين درس از دفترچه اختصاصي رشته تجربي  (  تست 236 تا 270) است.

سوالات درس شيمي داراي دسته بندي زير است:

5 تا 7 سوال مربوط به محاسبات ساده ميباشد.
7 تا 9 سوال مربوط به محاسبات تركيبي مي باشد.
3 تا 5 سوال محاسباتي خلاقانه مي باشد.
6 تا 8 سوال درك مطلب شيمی کنکور است
8 تا 10 سوال تركيب موضوعات مختلف از يك يا چند فصل است.
3 تا 5 سوال جاي خالي
3 تا 5 سوال شكل و نمودار است
13 تا 15 سوال هم نياز به نوشتن واكنش شيمي دارد.

البته در بعضي از سال‌ها سوالات بصورت ترکیبی از دو یا چند فصل طرح شده است. مانند سوالات فصل ساختار اتم و خواص تناوبی در شیمی‌دوم و یا فصل استوکیومتری و محلول‌ها در شیمی‌سوم.

زمان اختصاص داده شده به درس شيمي 35 دقيقه است كه شما براي پاسخگويي به اين سوالات در اين زمان كم واقعا به يادگيري عميق و اصولي و درك مطالب نياز خواهيد داشت كه گام به گام مراحل يادگيري شيمی کنکور را در اين مقاله به شما مخاطبين عزيز آموزش خواهيم داد.

درس شيمي شامل 10 فصل در 3 پايه مي باشد

ساختار اتم 62 %
خواص تناوبی 86 %
پیوند یونی 52 %
پیوند کووالانسی 40 %
ترکیبات آلی 80 %
استوکیومتری 28 %
ترمودینامیک 80 %
محلول‌ها 52 %
سینتیک 61 %
تعادل 80 %
اسید و باز 23 %
الکتروشیمی 35 %

نحوه مطالعه شیمی کنکور از نظر نفرات برتر کنکور

اول خود کتاب درسی و جزوه معلم رو می خوندم و بعدش تست های کتاب کمک درسی رو می زدم. همیشه با کتاب درسی شروع می کردم و اولویت اول من کتاب بود و نکاتی که از کتاب تست ها و آزمون های آزمایشی استخراج می کردم داخل کتاب درسی یادداشت می کردم. برای مدیریت آزمون هم از تکنیک ضربدر و منها استفاده می کردم. بعد از تست زدن فلش کارت هایی که به عنوان خلاصه درست کرده بودم رور مرور می کردم. معمولا سوالاتی که غلط زده بودم رو چند بار حل می کردم. هر هفته متوسط ۱۲ تا ۱۴ ساعت تست شیمی می زدم.
کنکور ۹۴ سعیده یوسفی
اول متن خود کتاب درسی رو میخوندم، مطالب حفظی رو حفظ می کردم، مثلا کتاب شیمی سال دوم مطالبش حفظی-مفهومی بود، بعد جزوه معلم شیمی رو میخوندم، بعد درسنامه کتاب کمک درسی رو می خوندم و بعد هم تست کار می کردم و بررسی می کردم. بیشتر اوقات بار اول تست های آموزشی رو کار می کردم و یکی یکی جواب تست ها رو بررسی می کردم ولی دفعه بعد امتحانی تست کار می کردم مثلا ۵۰ تست با هم می زدم.
رتبه‌ ۳ کشوری کنکور تجربی ۹۴
دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران که شیمی را % ۱۰۰ زدند و تنها درسی بود که ۱۰۰ زدند:
من بعد از کلاس درس جزوه دبیرم رو میخوندم و تست های آموزشی معلم رو حل می کردم. منبع اصلی شیمی من کتاب درسی و جزوه ای بود که در کلاس می نوشتم. کتاب شیمی پیش دانشگاهی رو با برنامه مدرسه جلو می آدم و برای شیمی پایه هم با آزمون های آزمایشی هماهنگ بودم. بعد از تست زدن رفع اشکال می کردم و تست هایی که درست جواب نداده بودم یا اصلا جواب نداده بودم رو داخل کتاب کمک درسی ستاره دار می کردم و نکات خوب تست ها رو در حاشیه کتاب یادداشت می کردم. از خلاصه برداری، با صدای بلند خوندن، واسه دیگران توضیح دادن و از جعبه لایتنر هم استفاده می‌کردم. مطالب فرّار رو هم در فاصله های زمانی نزدیک به هم مرور می‌کردم.
رتبه‌ ۳۴ منطقه ۳ کنکور تجربی ۹۳
دانشجوی پزشکی دانشگاه تهران که % ۸۰ شیمی زد:

روش مطالعه شیمی کنکور

مطالعه در شيمی کنکور شامل 3 مرحله كلي است:

ابزارهایی که در 100 زدن شیمی کنکور به ما کمک می کنند

نکات مهم و کلیدی در 100 زدن شیمی کنکور
۱-حفظی:
۱-حفظی:
برای تستهای حفظی اول متن کتاب درسی رو می خوندم و همه نکته های حفظی متن کتاب رو حفظ می کردم و بعد تست های تالیفی و کنکوری این قسمت رو کار می کردم و اگه نکته ای داشت یادداشت می کردم.
۲-مفهومی:
۲-مفهومی:
تستهای مفهومی شیمی ارتباط خیلی زیادی با کتاب درسی نداره. بخش های مربوط به کتاب رو می خوندم و درسنامه هایی که کامل تر از کتاب درسی بودن رو هم می خوندم و بعد تست های تالیفی و کنکور رو حل می کردم.
۳-مساله:
۳-مساله:
برای حل کردن سوالات مسئله شیمی فقط خوندن کتاب درسی کافی نیست باید خیلی تست کار کنید تا مسلط بشین.
4- خلاصه و جمع بندی
4- خلاصه و جمع بندی
مهمترین بخش مطالعه شیمی خلاصه کردن و جمع بندی آن است که در مرور مطالب و نکات کلیدی بسیار حائز اهمیت است.

سوالات خود را بپرسید

در رابطه با شیمی کنکور سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
ارسال پیام موفق بود