اولویت بندی های تراز آور درس شیمی:
سه نکته ی بسیار مهم در کنکورهای سال های اخیر به شدت مورد توجه و طرح تست طراحان بوده است:
- 1-اهمیت واکنش نویسی و فرمول نویسی
- 2-جداول و نمودارهای داخل کتاب درسی
- 3- تمرکز بر روی محاسبات دقیق عددی و رسیدن به عدد نهایی.
به داوطلبان تازه کار با پایه درسی ضعیف تا متوسط توصیه میشود از شیمی سال دهم شروع کنند چرا که تست های این پایه کاملا مفهومی و حفظی اند و نیازی به هیچ محاسبات عددی پیچیده ای ندارند.
به داوطلبان قوی پیشنهاد می شود قبل از دوران جمعبندی حتما دوباره به سراغ مسایل و رفع اشکال آنها بروند چرا که در دوران جمعبندی زمان زیادی جهت یادگیری وآشنایی با تیپ های حل مسایل جدید وجود ندارد.
مباحث ساده شیمی دهم
فصل اول
فصل اول شیمی دهم با مطالب حفظی شروع میشه و در ابتدا شامل مطالب پایهای و آسون هست، بعد میره سراغ مباحث آرایش الکترونی. واضحه که مطالب آرایش الکترونی مباحث سادهای نیستند ولی به هیچ وجه قابل گذر کردن نیستند، این مطالب پایهی خیلی از مباحث آینده خواهد بود، اگر مشکلی توی درک مطالب آرایش الکترونی داری حتما مشکلت رو حل کن وگرنه در ادامه به مشکل بر میخوری.
فصل دوم
تا وسطای این فصل عمدتا مطالب حفظیه، که شامل مطالب باران اسیدی، لایههای هواکره و همچنین تغییرات دمایی و فشاری هواکره میشه. در ادامه فصل، با مباحث حل کردنی و مفهومی هم برخورد میکنی و یادگیری عمیق این موارد بسیار مهمه. بعدش قسمتهایی داره که میشه گفت هم حلکردنی هست و هم حلکردنی نیست! مثل ساختار لوییس که باید مفهومشو خیلی خوب متوجه بشی( فصل اول شیمی دهم پیشنیاز این قسمته).
این فصل همچنین شامل موازنه هم هست. تو این فصل مواردی مثل فرمول نویسی هم هست که جزو مطالب پایه به حساب میاد و احتمالا مستقیما ازش سوال نمیاد.
فصل سوم
این فصل معمولا فصل سختی به حساب میاد اما مطالب سادهای هم مثل الکترولیت و پیوندهای قطبی و ناقطبی مباحث مربوط به رسانا و نارسانا و مولکولهای قطبی و ناقطبی رو هم شامل میشه که از همین موارد ساده هم احتمالا تست میاد، پس ارزش اینو داره که روش سرمایه گذاری کنی. پیشنیاز خاصی هم ندارن این مطالب.
مباحث آسان شیمی یازدهم
در مورد کتاب شیمی یازدهم باید بگیم که این کتاب در مورد مباحث مختلفی صحبت میکنه.
فصل اول
فصل اول در مورد شیمی آلی صحبت میشه، تست این قسمت واقعا خوب هستند و ارزش سرمایه گذاری رو دارن.
بعد از اون هم در مورد بازده درصدی، درصد خلوص واکنشدهنده محدود کننده صحبت میشه که اینا مباحث مفهومی هستند
فصل دوم
فصل دوم کتاب شیمی یازدهم، بطور خلاصه میشه گفت پرکار، پرسوال و البته پر اهمیته و شامل مباحث ترمودینامیک و سینتیک هستش. اما صبر کن همه مباحث این فصل هم سخت نیست، بحثهایی مثل آنتالپی های مختلف و تعریف دما و گرما و محاسبات دمایی و گرمایی و مثال های تعادل گرمایی و اینکه چطور تعادل گرمایی بدست بیاریم و ظرفیت گرمایی و… هم توی این فصل گنجونده شدن.
یک بخشی که متاسفانه اکثر دانشآموزا باهاش مشکل دارن مبحث گرماسنج هستش که برای همه سخته ظاهرا، این مبحث هم توی همین فصل هست.
فصل سوم
این فصل، فصل خوب و آسونیه، سولات خوبی هم داره.
درشت مولکول، ترکیبات آلی و واکنشها، پلیمری شدن و الکل و اسید آلی و تهیه استر و پلیاستر همه توی این فصل هستند به عبارت کوتاهتر این فصل شامل شیمی آلی هستش.
.این فصل موارد حفظی زیادی داره، هرچند که شامل مسائل هم میشه. نظر دانشآموزان نسبت به این فصل خیلی پنجاه پنجاهه یعنی خیلی ها باهاش کنار میان خیلی هام نه. تو سعی کن جزو دستای باشی که باهاش کنار میای.
مباحث ساده شیمی دوازدهم
فصل اول
فصل اول همونطور که خودتون میدونین در مورد اسید و باز هستش، که شامل مفاهیم حفظی و همچنین مسائل هست.این فصل علیرغم اینکه درصد دشواریش بالا هست اما اگر دانشآموز به روش صحیحی این فصل رو یاد بگیره مفاهیم و حفظیات این فصل اتفاقا اصلا سخت نیست و جزو مباحث شیرین شیمی به حساب میاد اما مسائل این فصل همچنان ممکنه جزو قسمتهای سخت به حساب بیان
فصل دوم
فصل دوم برای دانشآموزهای عزیز، فصل نسبتا سختی به حساب میاد و تقریبا نمیشه قسمت سادهای از این فصل معرفی کرد.
فصل سوم
بر خلاف فصل دوم، این فصل فصل آسونی به شمار میاد که شامل ترکیبهای یونی، مولکولی، کوالانسی و فلزی میشه. همچنین مباحث مربوط به انواع مولکولها و پیوندهای قطبی و ناقطبی هم توی این فصل بیان میشه. در مجموع این فصل در دسته فصلهای ساده شیمی قرار دارد.
فصل چهارم
از نظر دشواری فصل چهار رو میشه چیزی بین فصل دوم و سوم قرار داد، نمیشه گفت این فصل به اندازه فصل سوم ساده است و نمیشه هم گفت که به اندازه فصل دوم سخته. نکته مثبتی که در مورد این فصل وجود داره اینه که اغلب بچهها این فصل رو دوست دارن و این نشانه خوبیه
نتیجه گیری در مورد مباحث ساده شیمی
یک پیشنهاد منطقی ما برای همه دانشآموزان این است که به هیچ وجه مباحثی که حفظی و تست خیز هستند رو از دست ندین و حتما روی این موارد خوب کار کنین، طبیعی است که تستهای حفظی کم چالشتر هستند و احتمال خطا توی این دست از تستها کمتر است پس نباید این دسته از سوالات رو از دست بدین. کاملا قابل درکه که بعضی از مفاهیم حفظی شیمی سخته، در واقع نمیشه گفت ما مطلب حفظی سخت توی شیمی داریم، بلکه درست تر اینه که بگیم مطالب حفظی فرار داریم اما حتی سرمایه گذاری روی این مطالب حفظی فرار هم ارزشش رو داره.